Keresés a honlapon

Egyéni keresés


Hirdetés
Gyógyító kövek - Kristálygyógyítás

Sorozat

1. rész


A gyógykövek kezelése

Általános ismeretek


A gyógyköveket használat előtt és után minden alkalommal meg kell tisztítani. Az azonban nem mindig egyértelmű, hogy a tisztítás csak általános megnevezés, ami több fázisra oszlik:

kiürítés - tisztítás - feltöltés

Ahhoz, hogy egy kő visszanyerje eredeti rezgési frekvenciáját, a használat közben felvett diszharmonikus rezgéseket, energiákat a végén minden alkalommal semlegesíteni kell.
Kiürítés

A gyógykövek kiürítésére szolgáló szerek közül elsősorban a vizet ajánlom. A víz a nagy természeti elemek egyike, róla kapta a Föld a " kék bolygó " nevet. A másik elem a levegő. Víz és levegő hiányában nem létezne élet a Földön.

Ezért a víz az egyik elem, amivel kiüríthetjük a gyógyköveket.

Miért szükséges a kiürítés?

A kövek használat során statikusan feltöltődnek. Ez melegedés, vagy az energiamező megváltozásának formájában nyilvánul meg.
A folyó víz semlegesíti a statikus feltöltődést.

Ehhez a követ egyszerűen a kezünkbe fogjuk és addig tartjuk hideg, vagy langyos víz alá, míg meg nem érezzük a tisztaságát.

A porózus kövekkel azonban óvatosan kell bánni,ezek ne érintkezzenek sokáig a vízzel!
Ezeket a markunkba zárva tartsuk a víz al, hogy ne közvetlen érintkezzenek vele.

A porózus kövek közé tartozik többek között az azurit, a malachit, a krizokolla, a halit ( kősó ) és a türkiz. Ezekkel a kövekkel tanfolyamunk első moduljában részletesen is foglalkozunk.

Minden követ, így a porózusokat is másképpen is kiüríthetünk.

Két követ hirtelen és erősen egymáshoz ütünk, amivel úgymond sokkot okozunk bennük, amely által kiürülnek. Mint elfogadott módszer, le kellett írnom ezt is, de javaslom, hogy óvatosan használjuk, mert ha helytelenül csináljuk, kövünk eltörhet!


Hirdetés
Tisztítás


Egy kő tisztításának és ápolásának szükségessége nyilvánvalóvá válik, ha a természet felé fordulunk és ebből a szempontból vizsgáljuk.

Egy kő, míg a természetben található, és nem kerül felszínre, a természet erői által folyamatosan tisztulhat.
Amint kikerül onnan, kibányásszák, feldolgozzák, elveszíti ezt a lehetőségét.

Mivel a köveknek egyensúlyt kell teremteniük energiáink között, nekünk kell tenni azért, hogy erőiket megőrizhessék.

Minél hosszabb igénybevételnek volt kitéve egy kő, annál hosszabb ideig tart annak ápolása is!Legelterjedtebb a tiszta, tengeri sóval történő tisztítás módszere.

A tengeri só természetes anyag, nem tartalmaz olyan kémiai adalékanyagokat, mint a fluor vagy a jód, amivel az étkezési sókat általában dúsítják.

Töltsünk tengeri sót egy üvegtálkába, és takarjuk le egy pamutkendővel.
Erre a kendőre helyezzük a tisztítandó követ. Ennél a módszernél a só hatékonysága csökken ugyan, de biztonságos, nem károsítja a követ.

Gyakran ajánlják, hogy tegyük a követ közvetlen a sóba, és temessük be vele. Valóban hatékony módszer, de csak azoknak, akik jól ismerik a kristály szerkezetét. Vannak kövek, amelyek fizikailag is károsodnak ezzel a módszerrel, és vannak olyanok, aminek energetikai hatása így károsodik.

Éppen ezért sosem szabad a köveket sós vízben áztatni!Tűz és só

A sómécses, sólámpa /halit/ nem csupán szép dekoráció, hanem energetikailag is tisztítja a teret, amelyben elhelyezik.

Ezt a tulajdonságát felhasználhatjuk a kövek tisztítására is.
Gyújtsuk meg a mécsest, a követ pedig tegyük a mécses peremére. A meleg fokozza a só hatását, és egy másik természeti elemet is felhasználunk : a tűz tisztító erejét.

Használhatunk sókristályból készült aromalámpát is. Ilyenkor a követ a sólámpa felületére tesszük,hogy a só hatása kibontakozhasson.

FONTOS: Mivel nem minden kő viseli el a sót, ha nem ismerjük pontosan a követ, vagy nem vagyunk biztosak a dolgunkban, inkább más tisztítási módot válasszunk!


Tűz és füst

Az indiánok és a sámánok régóta használják a tűz tisztító erejét.
A természeti népek ehhez speciális növényeket és apró ágakat gyűjtenek.

Mivel azonban nálunk csak kevesen vannak birtokában a megfelelő növénytani ismereteknek, legjobb, ha a tisztításhoz biztonságos helyen vásárolt tömjén, vagy szantál füstölőt használnak.

Alkalmazása:Gyújtsuk meg a füstölőpálcát, tegyük mellé a követ, majd a füstöt fújjuk néhányszor a kőre, míg azt nem érezzük, hogy a tisztítás eredményes volt.

Ékszer vagy egyéb magán célra használt kristályok esetében ennek a módszernek így önmagában nincs különösebb jelentősége.

A kristályok programozásakor minden esetben használunk füstölőket, illóolajokat, különböző gyertyákat, annak megfelelően, hogy milyen kristályt, milyen életterületre programozunk. Ezekkel az ismeretekkel - a hozzájuk tartozó szertartásokkal együtt, Kristály programozás tanfolyamunk ( III. modul ) keretén belül lehet részletekbe menően megismerkedni.

Azoknak is elengedhetetlen ez a módszer, akik gyógyító hatású kövekből speciális ( fogyókúrás, lelki harmonizáló, különböző területeken gyógyító ) ékszereket készítenek, hiszen ezeknél az ékszereknél alapvető elvárás, hogy ott és úgy fejtsék ki a hatásukat, ahogy az szükséges a használójának.

Bízom abban, hogy ezzel az ékszerkészítők is tisztában vannak, és nem adják ki a kezeik közül a termékeket hamis ígéretekkel!Reiki


Ha Reikiben jártas vagy, megtisztíthatod a köveidet a Reiki - energia segítségével is, amely mind a tisztításra, mind a feltöltésre kiválóan alkalmas.

Erre a módszerre nem térek ki részletesen, mivel csak a Reiki beavatottak ismerhetik azokat a szimbólumokat és szertartásokat, amelyek ehhez szükségesek.

Kövek feltöltése

Feltöltés másik kő erejével...Hegyikristály

Erre a célra legalkalmasabb a hegyikristálytű tiszta és erős energiarezgése.
Ez a jól ismert hegyikristálynak a hegyes, természetesen fejlődött, megmunkálatlan formája.

Egyes kristályok kőzetüregekben keletkeznek. Ezek az üregek nagyságuktól függően gyakran tálat formálnak. Ezt nevezik drúzának, vagy kristályháznak.

A drúza keletkezésekor a koncentrált energia bezáródik az üreges térbe, ezért ezek a drúzák kiválóan alkalmasak más kövek feltöltésére.Feltöltés ametiszttel

Feltöltheted köveidet ametiszttel is, de ennél vigyázz, mert csak az ametiszt-kristályok alkalmasak erre a célra, a csiszolt szilánkok nem.

Az ametisztben található vas és kvarc az, ami erőteljes energiarezgést kölcsönöz ennek a kőnek.
A csiszolatlan ametisztkristály minden csúcsa más töltéssel bír, ezért ha ilyened van akkor elég, ha kövedet az ametiszt kristályházra tesszed.


Feltöltés hematittal

Köveidet ezenkívül feltöltheted csiszolt hematittal, vagy hematit szilánkokkal is.

Ezek mágneszárványkáinak köszönhetően mágneses hatásúak, ezért éred el vele a kívánt feltöltő hatást.

Ez a feltöltés minden olyan kő esetében alkalmazható, amely tartalmaz fémet, vagy vizet.Feltöltés a természet erejével

Kövek feltöltése a nappal

A Nappal való feltöltés fontos alapszabálya : amíg pislogás nélkül a Napba tudsz nézni, addig a kövek feltöltődnek.

Ha a sugárzás túl erős, éppen a ellenkező hatást éred el vele : kiüríti a követ.

A feltöltésnek erre a formájára a napfelkelte és a naplemente a legalkalmasabb.
Feltöltés a Holddal

A feltöltés holdfénnyel is lehetséges.

Ez lényegesen finomabb mód, mint a napsugárzás, nekem a leginkább kedvelt módszerem. Ilyenkor minden használatban lévő, saját, vagy eladásra kínált kövemet átadom a Hold energiáinak. Természetesen előtte egy szertartás keretén belül megtisztítom mindet a maga módszerével.

A holdkő esetében például sokkal megfelelőbb ez a lágy energia, nem is javasoljuk mással a feltöltését.

A feltöltés módja hasonló, mint a Napnál, de itt legalkalmasabb a Telihold időszaka.

Attól függően, mit szeretnél elérni a kristályoddal, vedd figyelembe, hogy a fogyó Hold - minél közelebb van az Újholdhoz - a kiürítést, tisztítást szolgálja, míg a növő Hold - egészen Teliholdig - a feltöltődést, beépülést szolgálja.

A Teliholdat megismerem, de honnan tudom, hogy Újhold, fogyó, vagy növő Hold van? - lehet, hogy ez a kérdés benned is felmerül, amikor a Holdról beszélek? Egyszerű a felismerés, csak tudjad, mit nézzél!

Amikor a Hold C betűt formál (csökken), akkor beszélünk fogyó Holdról, ami Telihold után következik.

Egészen addig fogyó Hold van, amíg a C betű el nem vékonyodik teljesen, majd egy éjszaka egyáltalán nem látod. Ekkor van Újhold.

Következő éjszaka már hajszálvékonyan kibújik a másik oldalon és elkezd éjszakáról éjszakára D betűvé (dagad) formálódni.

Tehát C = Csökken
D = Dagad

Egészen addig dagad a Hold, míg teljesen ki nem kerekedik és O azaz Telihold lesz - amit jól ismersz -, hogy aztán minden kezdődjön elölről.


GYÓGYÍTÓ KÖVEK

Gyakran ismételt kérdések

Mennyi ideig tartson a gyógyító kövek tisztítása és a feltöltése?

Ha még csak most kezded használni a drágaköveket gyógyulásod érdekében, azt javaslom, hogy tartsd folyó víz alá a markodban a követ kb. 5 percig.

Ugyanígy a Hold szelíd energiáját használva a feltöltés is tartson 5 percig, de akár egész éjszakára is kiteheted a követ a Holdfényre

Ha már régebb óta használsz drágaköveket, és figyelsz rájuk, megérzed amikor megtisztult vagy feltöltődött a kő.
Ez lehet 1 perc, lehet 10 perc, vagy akármennyi.

Fontos, hogy ne ragaszkodj semmiféle szabályhoz! A kő kommunikál veled érzéseiden, megérzéseiden keresztül. Hallgass erre a hangra és megérted üzenetüket!

Mit érzek, amikor megtisztult egy kő?

Nehéz megmondani, mindenki másról számol be. Leggyakoribb a melegség érzet, ami nem csak a kezet, hanem akár az egész testet is elöntheti ilyenkor. Az is lehet, hogy egyszerűen csak tudod, hogy elég volt. Csendesedj el, figyelj a kövedre és bármiféle érzet, sugallat, megérzés, ami váratlanul jön, az a kő üzenete.

Fontos, hogy a kövek kezelésekor figyelj, „ hangolódj „ rájuk!
Ha tudod, kapcsold ki egyéb gondolataidat, csodáld, szeretgesd meg a markodban tartott követ, gondolj az elérendő hatásra! Akár beszélgethetsz is vele!

Amint ezt meg tudod tenni, a kiválasztott kő szolgálni fog Téged!


VÁLJON EGÉSZSÉGEDRE!Ezen az oldalon néhány alapszabályt olvashattál a gyógyító kövekkel való foglalatosságról.
Ezek az alapok akkor érvényesek, ha ékszereket viselsz, vagy csak a magad örömére használod a kristályokat.

Ha komolyan érdekelnek a kövek és teljes mélységében is élvezni szeretnéd mindazt a csodát, amit az ásványok, kristályok képesek nekünk nyújtani, akkor ajánlom az online tanfolyamunk ( személyes részvételt nem igénylő ) különböző moduljait, amiben végigvezetünk Téged ebben a rejtelmes világban.

Bővebb információ IDE kattintvaItt küldhetsz üzenetet, és felteheted kérdésedet. Hamarosan válaszolok!

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:Szóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:

6 hozzászólás

Kovácsné Piroska [ 2017-03-07 12:16 ]

Drága Ágnes és mindenki, aki olvassa!

Részletezem a tapasztalataimat, mert szeretném, ha mindenki átélhetné ezt a sok csodát!

Alig egy hónapja fejeztem be nálatok a tanfolyam harmadik modulját is, minden nap imámba foglalom a neveteket! Azt a sok csodálatos dolgot, amit szinte az első héttől tapasztaltam a tanításod által, le sem tudom írni. Igaz, nagyon hűségesen mindent végigcsináltam és csinálom amit írtál Drága Ágnes, de megérte! :)

Először csak az elsőre jelentkeztem, de mivel olyan hamar tapasztaltam a kövek hatását, ráadásul a tananyag is rendkívül jó, elvégeztem a másik kettőt is. Áldás legyen rajtatok ezért Ágnes!

Többféle betegségem, lelki problémám volt mikor jelentkeztem, ezek nagy része már az első hónap alatt meg is szűnt. Ami a legcsodálatosabb, még a testem is átalakult :)Most, az első nap óta közel4 hónap elteltével - és mert tavaszodik- mindenki kérdezgeti: mit csináltál magaddal? El is mondom mindenkinek és ez ösztönzött arra is, hogy ide írjak.

A 2.modulból nagyon sok mindent megtudtam magamról és a családomról, már más szemmel nézek mindenkire, mert megértem, mi miért van. Mindenkivel a környezetemben javult a kapcsolatom, a párommal különösen. Sosem voltam még ilyen boldog, mint az utóbbi hónapok óta vagyok....

Végül a 3.modul mindennnek a koronája! Minden sikerül! Higgyetek a kövekben és csak csináljátok, amit tanultok és az életetek gyökeres változáson megy át!

Szeretettel: Kovácsné Piroska
Kerekesné Iza Hajmáskér [ 2016-12-15 20:12 ]

Kedves Ágnes és László!
Köszönöm szépen, hogy lehetőségem van olvasni az írásotokat és külön köszönöm a letölthető anyagot, amit tegnap rendeltem meg. Szinte hihetetlen, de a betegségemnél pontosan azt olvastam, amilyen lelki állapotban voltam mielőtt elkezdődött. Nem gondoltam, hogy ennyire érzékeny a lelkünk. A könyvecske birtokában jobban fogok figyelni az érzéseimre. Áldás legyen Veletek! IzabellaMolnár Ágnes [ 2016-12-12 15:31 ]

Kedves Ágnes!

Nagyon jó a módszered, gratulálok! Mindent jól teszel, ami jó érzéssel tölt el, és ez a kristályokra is érvényes.

Szeretettel kívánok minden jót!Martin Mártonné [ 2016-12-12 12:27 ]

Mint alább Verus szomorú esetét olvasva szeretném megjegyezni, hogy én nem szeretném így kiüríteni a gyógyító köveket, ennél jobban "tisztelem" őket és lám a példa, hogy eltörhetnek sem vonzó.
A gyógyköveimet amit lehet folyóvízzel, amit nem azt füstülő pálcikákkal oldom meg. Ilyenkor - hetente - befüstölöm az egész lakást, amit én is rendkívül élvezek.
Lehet, hogy ez az egyéni módszerem nem a legjobb megoldás de az imádott ásványim "MŰKÖDNEK" és ugye ez a legfontosabb?! Martinné, Ágnes...Karolina Kovac Oklahoma City U [ 2016-10-17 19:42 ]

Draga Agnes!

Koszonom szepen, hogy reszt vehettem a tanfolyamodon! Rendkivuli orommel tolt el, hogy hazambol anyanyelvemen tanulhattam meg ezeket a csodalatos dolgokat miközben lakasomban csucsultem Oklahomaban :) Ma megkaptam az okleveleket is, irodam diszei lesznek :)
Uzenem azoknak akiket csabit ez a tanfolyam, hogy ne gondolkozzanak egy pillanatig, mert itt olyan tudast kap amit azonnal kamatoztat. En a programozassal erek el fantastikus sikereket de az alapok szuksegesek hozza ami viszont az elso es masodik modulban kivaloak. Koszonetem AgnesVerus [ 2016-04-20 12:11 ]

Sikerült jó erősen összeütni a két követ, az egyik eltörött. :)
HÍREK


Érdekelnek a kristályok,
gyógyító kövek?
Kérd az
INGYENES útmutatónkat!


Só inhalátor"Mini szanatórium",
közvetlenül a gyártótól!

Bővebb információ IDE kattintvaKristályterápia tanfolyam!

Oklevelet adó
intenzív online ( távképzés )
tanfolyam

Bővebb információ
IDE kattintva
OLDALAJÁNLÓ

Ha Ön szeretné tudni

melyek a szerencsekövei,
nézze meg új oldalunkat
IDE kattintva!
Az elhízás lelki okai
Biztos, hogy sokat eszik
aki túlsúlytól szenved?
Minden tünet a
"sértődött lélek"
jajkiáltása!
Olvasson róla bővebben ITT!Ide kattintva
feliratkozhat hírlevelünkre!

Új írásainkról értesítést küldünkHa tetszik az oldal,
támogass minket egy lájkkal!


Vagy nyomd meg a + gombotKöszönjük!


Köszönjük látogatásod!Keresés a honlapon