Keresés a honlapon

Egyéni keresés

TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT

A természetgyógyászat fogalma

A természetgyógyászat több ezer éves hagyományokra és a legmodernebb kutatások eredményeire támaszkodó tudomány, amely a betegségek leküzdését az emberi szervezet öngyógyító képességével, saját védekezőrendszerünk irányításával, szabályozásával igyekszik elérni.

Ezt természetes gyógymódok alkalmazásával valósítja meg a táplálkozás, vízgyógyászat, aromaterápia stb segítségével.

Ahhoz, hogy igazán megértsük a természetgyógyászat és ezen belül a fitotherápia lényegét, lelkileg is rá kell hangolódni a legfelsőbb intelligenciára!
A TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT ÉS A HIT

A hit szerepe a gyógyulásban

A természetes gyógymódok alapelve, hogy betegség esetén nemcsak a testet, hanem elsősorban a lelket kell gyógyítani. Amikor valaki állandó szorongásban, letargiában él, és nem hisz a gyógyulásban, akkor a gyógyszer lehet akármilyen hatékony, nem segít sokat.

A jó természetgyógyász a hivatalos orvostudomány támogatója, tudatában van annak, hogy a kialakult betegséget már nem lehet csak természetgyógyászati eszközökkel gyógyítani, a beteget mindannyiszor látnia kell orvosnak is!

Folytatás a hirdetés után!


A SZERETET EREJE

Amikor viszont az orvostudomány már tehetetlen, a természetgyógyász a hit és szeretet által még mindig képes egy utolsó szalmaszálat nyújtani a beteg felé!

Gondolkodó lények vagyunk, és hiszünk abban, hogy a test csak a ruhája a szellemnek. A testi és szellemi dimenziót, térbeli kiterjedést összhangba kell hozni, mert akinek a lelke gyenge, annak a teste is sebezhető.

A természetgyógyász hisz a pozitív gondolatok gyógyító erejében, amikor egy beteg áll velünk szemben, akkor lelki gyógyszert is kell nyújtani.
A búskomorság, letargia, szomorúság, kilátástalanság, düh vagy irigység érzetével az emberek magukat taszítják a betegség kialakulása felé.GYÓGYNÖVÉNYEK

Mikor hatásos a fitoterápia?

Nem szabad minden betegséget csak gyógynövénnyel kezelni!

Néha kompromisszumot kell kötni a szintetikus gyógyszerekkel is. Vannak ugyan antibiotikumként ható gyógynövények, de nem mindig biztosítható a folyamatos antibiotikus hatásuk, ezért amikor az orvos azt tanácsolja, szükséges a tabletta formában alkalmazott antibiotikum is.


A GYÓGYULÁS ÉRDEKÉBEN

Csodát nem várhatunk!

A gyógynövényektől se várjon senki csodát, a betegnek is vállalni kell valamit.

Egy kezdődő magas vérnyomás esetében pld. hiába bármilyen gyógynövény, ha a beteg dohányzik.
De gyomorfekélyt sem lehet hatékonyan gyógyítani különböző teakeverékkel, ha a beteg nem mond le a túlzott fűszerezésről, esetleg a mértéktelen alkoholfogyaztásról.
Ilyenkor amit a gyógynövényekkel segítünk, azt a beteg lerombolja káros szokásaival, életmódjával." Ha meg akarod változtatni a környezetedet, vagy bizonyos helyzeteket,
akkor először a hozzájuk való viszonyodat és a gondolataidat változtasd meg! "


Oldalaimon külön foglalkozok a gyógynövényekkel mint belsőleg alkalmazható teákkal, valamint az aromatikus hatóanyagokat is tartalmazó növényekkel, melyek az aromaterápia alapját adják.
Ezért néhány gyógynövénynél előfordul, hogy több oldalon is megtalálható.Ide kattintva feliratkozhat hírlevelemreHÍREK


Önismeret, önfejlesztés.

Ismerd meg önmagad!


Érdekelnek a kristályok,
gyógyító kövek?
Kérd az
INGYENES útmutatónkat!


Kristályterápia tanfolyam!

Oklevelet adó
intenzív online ( távképzés )
tanfolyam

Bővebb információ
IDE kattintva
OLDALAJÁNLÓ

Ha Ön szeretné tudni

melyek a szerencsekövei,
nézze meg új oldalunkat
IDE kattintva!
Az elhízás lelki okai
Biztos, hogy sokat eszik
aki túlsúlytól szenved?
Minden tünet a
"sértődött lélek"
jajkiáltása!
Olvasson róla bővebben ITT!Ide kattintva
feliratkozhat hírlevelünkre!

Új írásainkról értesítést küldünkHa tetszik az oldal,
támogass minket egy lájkkal!


Vagy nyomd meg a + gombotKöszönjük!


Köszönjük látogatásod!Keresés a honlapon