Keresés a honlapon

Custom Search





A CSÍRA MINDEN ÉLET KEZDETE!

Csíraételek, receptek csírából

Csíraételek, csírareceptek 2. oldalán olyan különleges csírából készült receptekkel ismerkedhet meg, mint a mandula - csíra, mungóbab - csíra, lencse - csíra, mustármag - csíra, szezámmag - csíra és egyebek.....

A tartalomból:

Mandulatöltelék szezámcsírával
Mandulatej napraforgócsírával
Szójapelyhes lencsecsíra leves
Káposztasaláta mungóbabcsírával
Gyermekláncfű - lucernacsíra saláta
Búzacsírás kaviáros padlizsán
Fokhagymás padlizsán rozscsírával
Kemény tojás előétel kölescsírával
Kemény tojás paradicsom mártásban mungóbabcsírával
Zeller lucernacsírával
Mustárcsírás majonéz
Mustárcsírás vajkrém

Kellemes böngészést kívánok!


Csírareceptek

Mandulatöltelék szezámcsírával

Hozzávalók:

2 tojás
1 csésze túró
1 csésze mandulacsíra
1/2 csésze rozscsíra
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szezámcsíra
szerecsendió


Elkészítése:

A mandulacsíráról szedjük le a külső barna héját, az nem ehető!

A tojásokat, túrót és az aprított mandula - és rozscsírákat keverjük össze.
A finomra vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és a szezámcsírát pirítsuk meg és adjuk a túróhoz.
Fűszerezzük szerecsendióval, kicsi sóval.

Kitűnő sós süteménytölteléket kapunk, de tölthetünk vele burgonyát, vagy paradicsomot is, rendkívül ízletes!






Mandulatej napraforgócsírával

Hozzávalók:

1/2 csésze héjától megtisztított mandula
1/2 csésze napraforgócsíra
2 csésze víz
1 csipetnyi só
1 teáskanál méz vagy malátaszirup
1/2 kávéskanál őrölt vanília

Elkészítése:

A csírákat és a darált mandulát turmixoljuk össze vízzel, majd szűrjük le.
Ízesítsük mézzel vagy malátával és egy pici sót is tegyünk bele.

A mandulatej kicsi részét az őrölt vaniliával főzzük össze, hogy jól átvegye a vanilia ízét, majd keverjük össze a többi mandulatejjel.




Szójapelyhes lencsecsíra leves

Hozzávalók:

10 dkg szójapehely
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2 csésze lencsecsíra
2 sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint majoránna
kevés só

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a szójapelyhet, a lencsecsírát, a kockára vágott sárgarépát, az áttört fokhagymát, majorannát és a sót.
Felöntjük 1 liter vízzel.

Lassú tűzön kb 30 percig főzzük.






Káposztasaláta mungóbabcsírával

Hozzávalók:

1 kis fej káposzta
1 nagy alma
1 nagy sárgarépa
2 csésze összeaprított mungóbabcsíra
1 fej kockára vágott hagyma
1 citrom leve
20 dkg majonéz

Elkészítése

A káposztát felszeleteljük, az almát, hagymát, sárgarépát kockára vágjuk, a mungóbabcsírát összeaprítjuk, majd az egészet összekeverjük.

A salátát a citromlével meglocsoljuk, majd a majonézzel leöntjük.



Gyermekláncfű és lucernacsíra saláta

Hozzávalók

1 teáskanál almaecet
2 teáskanál napraforgó olaj
1 tányér lucernacsíra
1 fejes saláta
1 evőkanál apróra vágott snidling
20 szál gyermekláncfű fiatal hajtása
kevés mandula

Elkészítése

Az ecetet jól elkeverjük az olajjal, majd az apróra vágott salátát, csírát, snidlinget és a gyermekláncfű hajtást jól összekeverjük vele.

A tetejére pirított mandulát szórunk.






Búzacsírás kaviáros padlizsán

Hozzávalók:

Személyenként:1 kisebb padlizsán

Padlizsánonként: 1/2 fej vöröshagyma
1 evőkanál búzacsíra

olivaolaj
1 evőkanál kaviár

Elkészítés:

A padlizsánt megsütjük és meghámozzuk.
A kockákra vágott hagymát és padlizsánt a búzacsírával, egy csipetnyi sóval és kevés olivaolajjal összekeverjük

A tetejére kaviárt szórunk és hidegen tálaljuk.



Fokhagymás padlizsán rozscsírával

Hozzávalók:

Személyenként 1 padlizsán
2 tányér rozscsíra
1 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A padlizsánt megsütjük, héját óvatosan lehúzzuk, majd hosszában szétvágjuk.

A rozscsírát megdaráljuk és az így kapott mártást fokhagymával, kicsi sóval, olajjal ízesítjük.

A mártást ráöntjük a padlizsánra és melegen tálaljuk.






Kemény tojás kölescsírával - előétel

Hozzávalók:

Személyenként 1 tojás, só, olaj
Tojásonként 1 evőkanál kölescsíra

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk és hosszában félbevágjuk.
A tojássárgáját óvatosan kivesszük, villával összetörjük, sóval, olajjal és a kölescsírával összekeverjük.

A kész krémet visszatöltjük a tojás fehérjébe.

Hidegen tálaljuk.



Tojás paradicsommártásban mungóbabcsírával

Hozzávalók:

Személyenként 1keményre főzött tojás
1 evőkanál mungóbabcsíra
1 paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
kevés kakukkfű

1 kávéskanál zabpehely

Elkészítés:

A durvára összetört kemény tojásokat mungóbabcsírával keverjük össze és kistányérokra adagoljuk.

A szétturmixolt paradicsomot felfőzzük és annyi zabpelyhet rakunk bele, amíg a kívánt sűrűséget el nem éri.

A hagymát kevés olajon megpirítjuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd ráöntjük a paradicsommártást és még 2 - 3 percig főzzük.
Ha túl sűrű, vízzel hígíthatjuk.
Ha kész, ráöntjük az előkészített kemény tojásokra.






Reszelt zeller lucernacsírával, paradicsomszósszal

Hozzávalók:

1 kis fej zeller
3 evőkanál citromlé
2 tányér lucernacsíra

A paradicsomszószhoz:
4 kis paradicsom
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kevés só
2 evőkanál olivaolaj
1 csipetnyi őrölt bors
ízlés szerint bazsalikom

Elkészítés:

A reszelt zellerre rácsurgatjuk a citromlevet, majd elkészítjük a paradicsomszószt úgy, hogy a hozzávalókat összeturmixoljuk.

A reszelt zellert tányérokra adagoljuk, rászórjuk a lucernacsírát és meglocsoljuk a paradicsomszósszal.

Friss bazsalikommal díszítjük.



Mustárcsírás majonéz

Hozzávalók:

1 tojássárgája
1/2 csésze napraforgóolaj
2 evőkanál tejszín
1 evőkanál mustárcsíra

Elkészítés

A tojássárgájába cseppenként adagolva elkeverjük az olajat, míg krémszerűvé válik. Addig keverjük, míg sűrű mártást kapunk.

Hozzáadjuk a tejszínt és a mustárcsírával ízesítjük.


Hirdetés



Ha hirdetni szeretne, az alábbi terület az Ön hirdetésének helye! Hirdetését kívánságára az oldal bármely részén elhelyezzük!

Kedvező árainkat keresse Média ajánlatunknál!






Mustárcsírás vajkrém

Hozzávalók:

10 dkg vaj

2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál mustárcsíra
néhány csepp citromlé

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összekeverjük és néhány csepp citromlével ízesítjük.




További receptjeink

Csírareceptek 1. oldalon az alábbi recepteket olvashatja ( Kattintson ide! )

Búzacsírás müzli
Búzacsírás hamburger
Lencsecsírás cukkinisaláta
Csicseriborsócsíra saláta
Paradicsomos gombasaláta zsázsacsírával


Csírareceptek 3. oldalon az alábbi recepteket olvashatja ( Kattintson ide! )

Sárgarépa saláta szezámcsírával
Kölescsíra műzli
Krumplipüré retekcsírával
Sajt - és csírafondü
Sajtos babcsírás makaróni
Kínai csíraomlett
Párolt csírás rizs
Csírás, gyümölcsös currys egytálétel
Babcsíra főzelék
Lencsecsírás palacsinta
Búzacsírás kenyér
Édes árpacsíra ital
Csiripiszli

A csíráztatásról, valamint a csírák vitamin és ásványi anyag tartalmáról IDE kattintva olvashat hasznos információkat!



Csíráztatható magvak

Csíráztatható gabonafélék
Búza, árpa, rozs, rizs, kukorica, köles .....

Csíráztatható hüvelyesek
Lencse, bab, borsó, lucerna, stb...

Csíráztatható olajos magvak
Lenmag, tökmag, napraforgómag, mandula, szezámmag, stb....

Csíráztatható zöldségfélék, füvek, fűszernövények
Hajdina, retek, zsázsa, mustár, stb.....



Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!



Ha van egy jó csírareceptje itt küldje be és közzétesszük!

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:



Szóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:




HÍREK


Érdekelnek a kristályok,
gyógyító kövek?
Kérd az
INGYENES útmutatónkat!


Só inhalátor"Mini szanatórium",
közvetlenül a gyártótól!

Bővebb információ IDE kattintva



Kristályterápia tanfolyam!

Oklevelet adó
intenzív online ( távképzés )
tanfolyam

Bővebb információ
IDE kattintva




OLDALAJÁNLÓ

Ha Ön szeretné tudni

melyek a szerencsekövei,
nézze meg új oldalunkat
IDE kattintva!




Az elhízás lelki okai
Biztos, hogy sokat eszik
aki túlsúlytól szenved?
Minden tünet a
"sértődött lélek"
jajkiáltása!
Olvasson róla bővebben ITT!



Ide kattintva
feliratkozhat hírlevelünkre!

Új írásainkról értesítést küldünk



Ha tetszik az oldal,
támogass minket egy lájkkal!










Vagy nyomd meg a + gombot



Köszönjük!


Köszönjük látogatásod!



Keresés a honlapon